Skip to main content

Polyuretaanilattia

Suomen Lattiapinnoittajat Oy

Polyuretaanilattia julkisiin tiloihin

Polyuretaanilattia sopii julkisiin tiloihin, joissa lattiaan ei kohdistu suurta mekaanista rasitusta. Esimerkiksi kouluissa, sairaaloissa, päiväkodeissa ja toimistotiloissa voidaan käyttää polyuretaanipinnoitetta vähemmällä käytöllä olevissa huoneissa, tai isommissakin tiloissa joiden käyttöaste on matala. Erittäin kovaa kulutusta vaadittaessa suosittelemme epoksilattiaa.

Polyuretaanilattia on ominaisuuksiltaan elastinen, joten se soveltuu erinomaisesti teknisiin tiloihin, kuten IV-konehuoneisiin, sillä elastinen pinta ei murru. IV-konehuoneiden elastomeeri on myös vesitiivis ja halkeamia silouttava. Polyuretaanilattia on asennettavissa sekä kovalla että pehmeällä pintamateriaalilla.

Polyuretaanilattialla saat saumattoman ja yhtenäisen, näyttävän sekä hyvää sisäilmaa edistävän lattian.

Katso myös valikoimamme muut lattiamateriaalit!

Polyuretaanilattian kiitetyt ominaisuudet

Polyuretaanilattian erityisominaisuudet ovat:

  • Lattiapinnoitus parantaa tilan viihtyisyyttä
  • Pinnoitus parantaa hygieniatasoa ja käyttömukavuutta
  • Polyuretaanipinnoite sisältää nopeasti uusiutuvia kasviöljypohjaisia raaka-aineita ja luonnonmateriaaleja
  • Polyuretaanilattia on turvallinen
  • Lattia on täysin saumaton ja yhtenäinen
  • Polyuretaani on elastinen ja halkeamia silottava

Asiantuntijamme kartoittavat tarpeesi ja etsivät sinulle parhaan ratkaisun lattiapinnoitukseen

Älä epäröi ottaa yhteyttä ja kysyä lisätietoja! Tulemme myös mielellämme paikan päälle kartoittamaan nykyisen lattiapintasi ja etsimään sinulle parhaan ratkaisun polyuretaanilattian toteutukseen. Kartoituksen yhteydessä saat tärkeää tietoa lattian kunnosta, rasituksen kestämisestä ja yksilöidyn tarjouksen lattian pinnoittamisesta.

Katso kaikki polyuretaanilattian käyttökohteet

Millaisiin tiloihin polyuretaanilattia sopii?

Polyuretaanipinnoite tekee lattiasta sileän ja saumattoman, mutta ei kuitenkaan liukasta. Pinnoituksen korkea kiilto on edustavan näköinen, joten lattiapinnoitus sopii hyvin myös asiakastiloihin.

Pinnoitettavalla lattiamateriaalilla ei ole suurta merkitystä; elastisuutensa ansiosta polyuretaani soveltuu yhtä hyvin betonille, sementille, asfaltille tai vaikka vanerille.

Miten polyuretaanilattia asennetaan?

Polyuretaanipinnoituksen asennus on varsin nopeaa ja vaivatonta. Pinnoitus on vedenpitävä ja kevyttä käyttöä kestävä jo seuraavana päivänä asennuksesta, mutta lopullisen kovuutensa se saavuttaa noin 7 vuorokauden kuluttua, jonka jälkeen se kestää myös raskaamman käytön.

Ennen kuin lattia voidaan pinnoittaa, täytyy tila tietenkin tyhjentää, puhdistaa ja kuivata huolellisesti. Puhtaalle ja kuivalle lattialle levitetään esikäsittelyaine, jonka päälle levitetään hyvin hienoa hiekkaa. Tämä esikäsittely pidentää polyuretaanilattian kestoa ja estää sen repsottamisen nurkissa.

Esikäsittelyaine kuivuu yön yli, ja seuraavana päivänä lattialle voidaan levittää polyuretaanipinnoite. Pinnoite on vaivatonta levittää, sillä se tasoittuu itsestään. Jälleen odotellaan vuorokausi, ja sen jälkeen polyuretaanilattia on kuivunut veden- sekä kävelyn kestäväksi. Kuten jo aiemmin mainitsimmekin, lattia kovettuu lisää vielä noin 7 vuorokauden ajan.