Skip to main content

Lattiapinnoitukset

Suomen Lattiapinnoittajat Oy

Sopiva lattiamateriaali viimeistelee tilan

Sopivan lattiamateriaalin valinta on tärkeässä osassa tilan toimivuuden kannalta. Lattiapinnoitteista on olemassa paljon eri vaihtoehtoja, joista kaikilla on puolensa ja paikkansa. Pinnoitusmateriaali valitaan asiakkaan kanssa yhdessä kohteen käyttötarpeiden ja erityisvaatimusten mukaan, huomioiden myös tilaajan toiveet käyttöominaisuuksista tai lattian ulkonäöestä.

Kaikkia eri pinnoitusvaihtoehtoja kuitenkin yhdistää yksi ja sama lopputavoite, joka on mahdollisimman hyvin kohteeseen sopiva lattia. Ammattitaidolla tehty pinnoitus esimerkiksi suojaa lattiaa, ennaltaehkäisee liukastumista, mahdollistaa korkean hygieniatason ja tekee tilasta kaiken kaikkiaan turvallisen.

Lattian pinnoitussuunnittelu kuuluu osana työnkuvaamme, sillä hyvin suunniteltu pinnoite on puoliksi tehty. Kerro meille kohteesta, niin autamme sopivan lattiamateriaalin valinnassa!

Kysy lisää tai pyydä tarjous

Materiaalivaihtoehdot ja sopivan lattiamateriaalin valinta

Autamme mielellämme oikean pinnoitusvaihtoehdon valinnassa, sillä tunnemme eri materiaalien lisäksi myös eri kohteiden erityispiirteet loistavasti. Käytämme lattiapinnoituksissa ainoastaan sellaisten valmistajien materiaaleja, joiden laadun puolesta voimme puhua.

  • Nanten on kotimainen valmistaja, joiden tuotteissa epoksi ja akryyli ovat kovassa käytössä. Sileäepoksi, hiertoepoksi ja akryyli pitävät pintansa.
  • Basf tarjoaa kaikki lattiapinnoitteet mukaan lukien vaativaan käyttöön tarkoitetun Ucreten.
  • Tikkurilan sileä epoksi on kysytty uusien ja aiemmin käsiteltyjen betonisten teollisuus- lattioiden käsittelyyn.

Epoksilattia

Raskaasti kuormitettuihin varastotiloihin, sosiaalitiloihin sekä julkisiin tiloihin.

Akryylilattia

Tarvike- ja juomateollisuuteen, keittiöihin sekä kylmähuoneiden ja lastauslaitureiden pinnoittamiseen.

Polyuretaanilattia

Julkisiin tiloihin, kouluihin, sairaaloihin, päiväkoteihin ja toimistotiloihin.

Ucretelattia

Teollisuuden erittäin vaativiin käyttökohteisiin, jossa pinta kestää iskuja, lämpöjä ja kemikaaleja.

Lattiapinnoituksella kestävä lattiamateriaali vaativiinkin kohteisiin

Tarjoamme kestävät ja laadukkaat lattiapinnoitukset lukuisiin eri kohteisiin; olemme pinnoittaneet lattioita esimerkiksi yritysten eri tiloissa, myymälöissä, oppilaitoksissa, teollisuuden kohteissa ja julkisissa tiloissa. Oikea materiaalivalinta ja ammattimainen työnjälki tekeekin lattiapinnoituksesta sopivan vaihtoehdon lähes kohteeseen kuin kohteeseen, jossa arvostetaan kestävää, helppohoitoista, pitkäikäistä ja tyylikästä lattiaa.

Muihin lattiamateriaaleihin verrattaessa pinnoitettu lattia on voittamaton etenkin vaativiin kohteisiin. Koska pinnoitus tehdään levittämällä pinnoitusmassaa koko alalle, tulee lattiasta saumaton, joka puolestaan tekee siitä täydellisesti eristävän ja myös hygieenisemmän.

Pinnoitusmateriaalista riippuen lattiapinnoitus myös suojaa lattiaa mekaaniselta rasitukselta, kulumiselta ja useimmilta kolhuilta. Esimerkiksi teollisuudessa, varastoissa, lastauslaitureilla, myymälöissä ja autoliikkeissä erilaiset koneet, laitteet ja raskaat kuormat laittavat lattian koetukselle, mutta kestävä pinnoitus edesauttaa lattian käyttöiän sekä työskentelyturvallisuuden maksimoinnin.

Me asennamme epoksilattiat, akryylilattiat, polyuretaanilattiat ja ucretelattiat, jotka kaikki ovat erityisesti vaativiin kohteisiin suunniteltuja. Kyseiset lattiamateriaalit kestävät käyttöä, aikaa ja arkea pysyen edelleen edustavina.

Mistä tulee nimitys massalattia?

Joistain lattiapinnoitteista voidaan käyttää myös termiä massalattia. Massalattiaksi voidaan kutsua lattiaa, joka on pinnoitettu esimerkiksi akryylilla, epoksilla, uretaanilla tai polyuretaanilla. Massalattiasta saadaan helpommin paksumpi ja kestävämpi, kuin lakalla tai maalilla tehdystä pinnoituksesta. Asennustapa ja ulkonäkö on kuitenkin useimmiten sama, tehtiimpä pinnoitus sitten vaikkapa epoksimaalilla tai epoksimassalla.