Skip to main content

Epoksilattia

Suomen Lattiapinnoittajat Oy

Epoksilattia kovaan kulutukseen

Lattian epoksipinnoitus soveltuu kaikkiin kohteisiin, joissa lattia kohtaa kovaa kulutusta ja sisäilman hyvä laatu on tärkeää. Kestävyyden lisäksi epoksilattia on näyttävä, hygieeninen ja saumaton, joiden ansiosta se on suosittu vaihtoehto esimerkiksi kuormitettuihin varastotiloihin, sosiaalitiloihin, liiketiloihin sekä julkisiin tiloihin. Oikein tehty epoksilattia ei ole märkänäkään liukas, ja lattian värisävyä voidaan mukauttaa helposti asiakkaan toiveiden mukaisesti. Jos lattiaan ei kohdistu suurta mekaanista rasitusta, polyuretaanilattia on vaihtoehtoinen ratkaisu.

Kysy lisää tai jätä tarjouspyyntö!

Epoksin kiitetyt ominaisuudet

Epoksilattialle on ominaista korkea kiilto, mikä tekee siitä edustavan ja tyylikkään vaihtoehdon myös asiakastiloihin. Valoa heijastava lattiapinnoite lisää myös tilan valoisuutta, mikä omalta osaltaan lisää sekä viihtyisyyttä että turvallisuutta.

Tyylikkään ulkonäön lisäksi epoksilattialla on myös runsaasti käytännönläheisiä positiivisia ominaisuuksia.

Epoksilattian ominaisuudet:

  • Hyvä mekaaninen ja kemiallinen kestävyys
  • Hygieeninen ja saumaton
  • Vesitiivis
  • Helppo levittää
  • Puhdastilasertifioitu, ISO 1 (SL Bio)

Hiertoepoksi

Hiertoepoksi on hierrettävä saumaton pinnoite, jonka vahvuus on keskimäärin 4 mm. Hiertoepoksin pinnoitteen sävy saadaan aikaiseksi värihiekkoja sekoittamalla. Pinnoite itsessään koostuu hartsista ja kovetinosasta.

Epoksipinnoitukselle on annettava aikaa kovettua eri työvaiheiden välillä. Kovettumisen jälkeen se soveltuu erityisen hyvin betonilattioille, joilta vaaditaan raskaan mekaanisen ja kemiallisen rasituksen kestävyyttä.

Hiertoepoksi on myös hygieeninen ja vesitiivis, eikä muutu märkänäkään liukkaaksi. Myös seinän ja lattian raja saadaan tiiviiksi, mikä helpottaa puhtaana pitoa ja korkeaa hygieniatasoa. Epoksipinnoite kestää lämpörasituksia, rasvoja, polttoaineita, öljyjä ja pesuaineita, sekä tilapäisesti laimeita happoja ja emäksiä.

Itsestään siliävä epoksi

Itsestään siliävä epoksi on säätölastalla tai teräslastalla levitettävä pigmentoitu epoksihartsi, jossa käytetään täyteaineena hienorakeista kvartsihiekkaa. Tämä epoksipinnoitus soveltuu uusille sekä vanhoille betonilattioille kaikkiin kohteisiin, joissa lattialta vaaditaan suurta mekaanisen ja kemiallisen rasituksen kestävyyttä. Epoksipinnoite voidaan tehdä aina 4 mm vahvuuteen asti.

Asiantuntijamme kartoittavat tarpeesi ja etsivät sinulle parhaan ratkaisun lattiapinnoitukseen

Älä epäröi ottaa yhteyttä ja kysyä lisätietoja! Tulemme myös mielellämme paikan päälle kartoittamaan nykyisen lattiapintasi ja etsimään sinulle parhaan ratkaisun epoksilattian toteutukseen. Kartoituksen yhteydessä saat tärkeää tietoa lattian kunnosta, rasituksen kestämisestä ja yksilöidyn tarjouksen lattian pinnoittamisesta.

Katso kaikki epoksilattian käyttökohteet

Katso video epoksilattian asennuksesta:

Mikä tekee epoksilattiasta niin hyvän vaihtoehdon?

Epoksipinnoitettu lattia on äärimmäisen kestävä, mutta sen lisäksi lopputulos on tyylikäs ja lattia helppo pestä. Epoksilattia on siis todella käytännöllinen ratkaisu ja sopii moneen tilaan. Kohteen tarpeisiin soveltuva lattiapinta saavutetaan kun ammattilainen valitsee ja asentaa kohteen mukaan juuri oikeanlaisen epoksipinnoitteen.

Esimerkiksi myymälöiden, oppilaitosten ja julkisten tilojen kiiltävä, vuodesta toiseen kauniina pysyvä ja helposti pestävä lattia on erittäin usein epoksilattia. Näissä kohteissa lattian tulee nimittäin kestää kolhuja ja runsasta mekaanista rasitusta, pysyen silti mahdollisimman monta vuotta edustavina.

Seinänrajastakin saumaton, vesitiivis ja kemiallista rasitusta kestävä epoksilattia on helppo pitää puhtaana, mikä tekee siitä hyvin hygieenisen vaihtoehdon esimerkiksi korkean vaatimustason tuotantotiloihin, teollisuuteen tai taloyhtiöiden, uimahallien ja kuntosalien tyyppisiin yleisessä käytössä oleviin märkätiloihin.

Miten epoksilattia toteutetaan?

Epoksilattian toteutus alkaa aina tilan kartoittamisesta; ennen vanhan lattian pinnoitusta tarkistamme nykyisen lattiamateriaalin, tilan käyttövaatimukset ja mahdolliset väritoiveet, joiden perusteella voimme valita juuri oikeanlaisen epoksipinnoitteen.

Ennen epoksipinnoitusta lattia tasoitetaan huolellisesti, puhdistetaan ja käsitellään esivalmisteluaineella, jonka jälkeen voidaan asentaa itse pinnoite.

Epoksilattian kuivumisaika on riippuu monesta tekijästä. Jotta lattian epoksipinnoitus onnistuu kerralla ilman mutkia, kannattaa lattiapinnoituksessa turvautua kokeneeseen ammattilaiseen. Näin voidaan varmistua, että lopputulos on siisti ja kestävä.